Вчені прогнозують передчасну смерть мільйонів людей

Згідно зі звітами ООН, зміни клімату, включаючи сильне потепління в Арктиці, і інші загрози приведуть до мільйона передчасних смертей в Азії, на Близькому Сході і Африці. Про це повідомляється на сайті організації.

Доповідь підготували 250 вчених і експертів з 70 країн світу. Фахівці попереджають, що в майбутньому очікується зростання числа смертей, викликаних наслідками глобального потепління, забруднення прісної води, стійкості бактерій до протимікробних препаратів, а також знизиться фертильність чоловіків і жінок через фактори, що викликають ендокринні порушення і розлади розвитку нервової системи у дітей.

Крім того, навіть якщо цілі Паризької угоди будуть досягнуті, це не зупинить зростання середньої температури в Арктиці. До 2050 року вона підвищиться на 3-5 градуси Цельсія і на 5-9 градусів до 2080 року. Це призведе до повного танення льоду в регіоні і збільшення рівня моря. Це зростання зафіксовано за рахунок вже викинутих парникових газів і накопичення тепла в океані.

Крім того, обсяги вічної мерзлоти, що містить мільярди тонн вуглецю, скоротяться на 25 відсотків. Це викличе ще більше потепління і зробить неможливим досягнення мети Паризької угоди обмежити збільшення температури двома градусами Цельсія.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ