Вчені: незабаром люди будуть жити мінімум тисячу років

Людство тисячоліттями мріє про вічне життя, і в гонитві за цією мрією люди, здається, перепробували багато, і зупинятися не збираються.

Вчені всього світу ламають голови, як здійснити цю ідею в реальність і схоже вихід знайшли.

Як розповідає біолог-геронтолог Обрі ді Грей, роботу якого спонсорує магнат Пітер Тіль, дуже скоро люди будуть жити мінімум 1000 років.

Відомо, що на даний момент вчений працює в області регенеративної медицини, завдяки якій і вдасться підвищити термін життя людей.

Звичайно, ідея досить хороша, тільки уявіть собі, якби Ейнштейн, Тесла або скажімо Галілей могли прожити тисячу років, скільки б ці особистості змогли ще зробити відкриттів для людства.

Але що, якщо технологія стане доступною не тим людям і швидше за все так і станеться.

Як зазначає біолог, можливість прожити тисячоліття отримає тільки еліта – окремі особистості, які зуміють скористатися досягненнями біоінженерії.

Продовжувати життя будуть за допомогою редагування генів. І як припускають вчені, це стане можливим вже в найближчому майбутньому.

Обрі ді Грей, який вивчає можливість призупинення старіння з 2000 року, порівнює процес відновлення з ремонтом автомобіля: людині регулярно потрібно займатися ремонтом свого тіла, так як повністю процеси метаболізму скорегувати не можна.

Як і слід було очікувати, не всі вчені поділяють думку британського біолога. Так, Річард Міллер, професор Мічиганського університету, зазначив, що теорію його колеги наукове співтовариство взагалі не сприймає, так як вона далека від реального світу.

Але як показує практика, те, що колись було нереальним і навіть фантастичним, рано чи пізно, стає дійсністю.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ