ФБР розсекретило результати пошуку снігової людини

ФБР опублікувало документи, в яких розкриваються результати аналізу волосся і біологічних тканин, які нібито належали сніговій людині. Зразки були відправлені в 1976 році мисливцем за йєті Пітером Бірном (Peter Byrne). Результати дослідження показали, що вони належали оленю. Про це повідомляє телеканал CNBC.

Згідно із записами, Бірн, що був у той час керівником Центру інформації про бігфутів, неодноразово посилав запити ФБР, щоб фахівці провели ретельний аналіз зразка – невеликого шматочка шкіри з 15 волосками. У відповідному листі Бірну помічник директора ФБР Джей Кохран зазначив, що лабораторії ФБР зазвичай проводять перевірки речових доказів, пов’язаних з кримінальним злочинами, проте іноді роблять винятки в наукових інтересах.

Фахівці провели аналіз тканин за допомогою оптичної мікроскопії. Була вивчена морфологія волосків, в тому числі структура кореня і товщина кутикули. Крім того, вони порівнювалися із зразками, отриманими від різних тварин. Згідно з висновком експертів, волоски належали представнику сімейства оленевих.

Сніговою людиною (йєті або бигфут) називають велику людиноподібну істоту з сучасного фольклору, яка, як вважається, мешкає в лісових або гірських районах, важкодоступних для людей. Припускають, що він є древнім гомінідом, який дожив до нашого часу, проте вчені скептично ставляться до ймовірності його існування. Зокрема, всі випадки його спостереження або можливі сліди пояснюються містифікацією або помилковим розпізнаванням слідів тварин.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ