Вченим вдалося записати те, що знаходиться під антарктичним льодом, і це неймовірно

Антарктида – це величезна ділянка суші, оточена з усіх боків водою, пише Enterate De Algo. Вона відгороджена від усього світу величезною крижаною кіркою і тріскучими морозами.

Здається, що життя там не може бути в принципі. У такому-то холоді! Ну так, там живуть пінгвіни. Люди ж практично відсутні. Взимку в цих місцях залишається працювати не більше 1000 чоловік.

У водах Антарктиди можна виявити блакитних китів, косаток і морських котиків.

Тут немає літаючих комах через екстремальні вітряні умови. Антарктида – це єдиний континент на якому немає місцевих видів мурах.

Антарктида – вкрай негостинне місце. Але тільки на перший погляд. Виявляється, її води населяють тисячі організмів. Потрібно лише до них дістатися!

На східному березі континенту, в п’яти кілометрах від дослідницької станції Casey, австралійські вчені опустили в ополонку спеціальний пристрій, створений для зйомок на глибині при дуже низьких температурах.

В цьому місці був виявлений один з найкрасивіших підводних садів, населений водоростями, морськими квітами та іншими живими організмами.

“На кадрах можна побачити унікальне середовище проживання, динамічний і широкий спектр біорізноманіття: губки, морські павуки, морські їжаки, морські огірки і морські зірки.

Вони живуть у воді, яка має температуру -1,5 ° C круглий рік “, – розповів керівник досліджень Гленн Джонстон.

Дивно, як прекрасний наш світ! Не тільки той, що на поверхні, але і той, що прихований від нашого погляду водою.





ІНШІ НОВИНИ