Обман століття розкритий: Земля має квадратну орбіту

Вчені Оксфордського університету довели той факт, що планети не можуть мати круглу орбіту. Вони проаналізували зміну дня і ночі і зробили висновок, що астрономи могли помилитися.

Найбільшим обманом століття стало не що інше, як постулат про еліптичну форму орбіти нашої планети.

Експертів почало цікавити це питання через дні рівнодення і літнього та зимового сонцестояння. Цікавим фактом стало те, що це всього один день. Якби орбіта мала б круглу форму, то сонцестояння розтягнулося б на пару днів, поки Світило буде проходити саме цю точку. Відповідь на цю загадку тільки одна: орбіта має квадратну форму.

Коли планета рухається навколо Сонця, то тривалість дня буде або збільшуватися, або зменшуватися. Коли Земля досягає кутів орбіти, саме тоді і відбувається рівнодення і сонцестояння. Варто відзначити, що в році всього чотири таких дні і розташовуються вони через приблизно однаковий проміжок часу – 3 місяці. Якщо припустити, що орбіта дійсно квадратна, тоді повністю складається повноцінна картинка. Крім того, вчені впевнені в тому, що абсолютно всі планети в нашому Всесвіті мають орбіти квадратної форми.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ