Висадка на Місяць: відставний глава місії Аполлон розкрив секрет п’ятдесятирічної давності

Глава місій Аполлон розповів про те, як проходила успішна місія НАСА на супутник Землі. З моменту цієї події минуло вже 50 років, повідомляє портал www.planetanovosti.com.

У 1969 році 20 липня була завершена місія «Аполлон-11». Команда висадилася на Місяць. Першою людиною, яка ступила на поверхню супутника, став Ніл Армстронг. Здавалося б, тоді завмер весь світ. Люди з захватом слухали палку промову космонавта, який розповідав про «один маленький крок». Крістофер Крафт, який є колишнім главою місії «Аполлон», говорить про те, що є якийсь секрет, про який практично ніхто не знає.

Крафт був головним директором найпершої місії, яку планували здійснити ще в 1967 році. Але в кінці січня цього ж року, троє осіб з екіпажу трагічно загинули під час пожежі безпосередньо на стартовому майданчику. Крафт після цього неодноразово говорив, що причиною трагедії стало те, що на екіпаж чинився сильний тиск з боку політиків, які намагалися обігнати в космічному змаганні СССР. Колишній директор говорив, що це було неймовірно страшно і протягом деякого часу, він ще чув голоси загиблих. Але саме ця ситуація мала вирішальне значення для всіх інших місій, які проводилися в наступні роки. Крафт додав, що тільки завдяки аварії, фахівці НАСА змогли знайти помилки і запобігти повторенню трагедії.

Якби цього всього не було, навряд чи, хоча б одна з місій «Аполлон» змогла дістатися до Місяця.





ІНШІ НОВИНИ