У «єгипетській Атлантиді» знайшли древній храм і кораблі зі скарбами

У далекому минулому існувало місто Геракліон в Єгипті, яке було жвавим торговим портом. Зараз населений пункт знаходиться під водами Середземного моря на глибині 45 метрів, повідомляє Science Alert.

Місто було відкрито лише 20 років тому, тоді його прозвали «єгипетською Атлантидою». А недавно стало відомо про нове дивне відкриття: дайвери виявили древній храм під водою, а також кораблі, повні скарбів (монет і різних ювелірних прикрас).

Від храму Амон Гарп, за словами археолога Франка Годдіо, залишилися колони, а також деякі невеликі приміщення. Відкриття було зроблено завдяки сучасному обладнанню, яке дозволило детально просканувати дно.

За рахунок застосування супутникового позиціонування, ехолотів, ядерно-магнітно-резонансних магнітометрів і бічного огляду вчені також відкрили ряд невідомих портів поблизу Геракліону.

Дойвери, які занурилися в море, знайшли монети з бронзи, зроблені за часів правління царя Птолемея II (283-246 рр. до нашої ери), керамічні та ювелірні вироби, посуд. Деякі артефакти були помічені в сусідньому місті Канопусі. Там були виявлені монети птолемеєвської і візантійської епох, а також сережки часів Птолемеїв.

Вважається, що місто «сповзло» в Середземне море 1000 років тому внаслідок землетрусів і вулканічної активності, однак ця інформація недостовірна.

 

 





ІНШІ НОВИНИ