Наша галактика не плоска: вчені зробили неймовірне відкриття

Раніше абсолютно всі фахівці говорили про те, що наша галактика плоска. Але як виявилося насправді – це не так і вона спотворена. Дана новина для багатьох стала справжнім потрясінням, адже подібного ніхто не очікував. Вже всі звикли до того, що Чумацький шлях є плоским.

Таке відкриття зробили вчені з Варшавського університету. Якщо вірити результатам їх тривалого дослідження, плоска поверхня нашого галактичного диска, яку можна побачити в багатьох не тільки академічних працях, але і популярних наукових книгах, зовсім не така, якою є насправді.

Фахівці додають, що галактика могла помітно змінити свою форму після того, як відбулося зіткнення з тими галактиками, які розташовані поруч з нею. Саме тому астрономи протягом довгого часу працювали над створенням абсолютно нової спеціальної тривимірної карти, яка в результаті була опублікована в журналі Science.

Для того, щоб зображення вийшло більш якісним і чітким, експерти вимірювали відстань між частиною надяскравих зірок, присутніх у Чумацькому шляху. Варто зазначити, що такі зірки отримали назву змінних цефеїд.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ