Хвіст наділяє людей надлюдськими здібностями: відео

Чи замислювалися ви коли-небудь, як це – мати хвіст, який може поліпшити вашу спритність і баланс? Дослідники з Університету Кейо в Японії створили такий пристрій. Прототип, названий Arque, був продемонстрований на конференції SIGGRAPH в Лос-Анджелесі минулого тижня.

Роботизований хвіст складається з декількох взаємопов’язаних пластикових хребців, і його можна налаштувати в залежності від ваги і зросту користувача. Як повідомляє Fast Company, всередину кожного хребця можна вставляти невеликі вантажі, щоб компенсувати центр ваги, що дозволяє йому залишатися збалансованим при швидкому переміщенні або перенесенні важких предметів.

Хвіст наводиться в дію 4-ма штучними м’язами, які скорочуються і розширюються, використовуючи пневматику. Наявність зовнішнього компресора є поки недоліком, оскільки сама конструкція виходить не зовсім мобільною, але, як зазначає Gizmodo, досягнення в області штучних м’язів означають, що майбутні ітерації допоможуть живити конструкцію від портативної батареї.

Мобільна версія Arque володіє вбудованими додатками, які допомагають будівельникам і працівникам складу в підйомі і перенесенні важких предметів, або в якості пристрою для допомоги людям, які відчувають проблеми з балансуванням. Він може навіть використовуватися в поєднанні з віртуальною реальністю, дозволяючи відчути себе твариною в відеоіграх.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ