У Росії запатентували «супутник-самогубцю»

Держкорпорація «Роскосмос» отримала патент на винахід саморазлагающегося в космосі супутника. Про це сказано в базі Федеральної служби з інтелектуальної власності.

«Команда на самознищення буде передаватися з Землі по завершенні експлуатації супутника», – написано в патенті. Також режим «самогубства» буде спрацьовувати, якщо космічний апарат вийде з ладу.

У «Роскосмосі» вважають, що супутник «випарується» під дією факторів космічного простору, головним чином нагрівання. Планується, що їх будуть виготовляти спеціально з таких матеріалів, які володіють властивістю сублімації – переходу речовини з кристалічного стану в газоподібний без плавлення. При запуску апарат будуть покривати спеціальною захисною плівкою і вже в космосі знімати її для самознищення.

Заявка на патент була відправлена ​​ще в 2017 році, проте держкорпорація отримала його тільки в червні 2019 року, відзначає телеканал 360. Головна мета «Роскосмосу» – позбутися від сміття, який засмічує навколоземну орбіту. За даними вчених, якщо не вирішити цю проблему зараз, то через 100-200 років простір навколо Землі перетвориться на звалище.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ