До Землі наближається потенційно небезпечний астероїд величезних розмірів

“Потенційно небезпечний” астероїд, що перевершує за своїми розмірами Велику піраміду Гізи, відому також як піраміда Хеопса, наблизиться в кінці серпня до Землі, про це свідчать дані NASA.

Діаметр астероїда 2019 OU1 становить 160 метрів, що на 20 метрів більше, ніж найвідоміша єгипетська піраміда. Двадцять восьмого серпня 2019 OU1 опиниться в 40 разів ближче до Землі, ніж Венера. Астероїд розминеться з нашою планетою на відстані близько мільйона кілометрів.

Раніше Європейське космічне агентство (ЄКА) оновило список космічних об’єктів, що становлять для Землі потенційну небезпеку.

Найбільш близьким за датою інцидентом вважається гіпотетичне зіткнення Землі з астероїдом 2006QV89. За оцінкою фахівців агентства, це може статися 9 вересня цього року.

Імовірність такої події – один шанс з семи тисяч. Зараз астероїд знаходиться приблизно в 6,7 мільйона кілометрів від Землі.

Очолює список потенційних загроз астероїд 2010RF12. Експерти припускають, що небезпечне зближення тіла з Землею відбудеться в 2095 році. Імовірність зіткнення – один шанс з 16.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ