Вчені розповіли, як температура + 48 ° C змінить міста на Землі

Щороку літо на нашій планеті ставить нові температурні рекорди. Так, липень 2019 став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Більш того, за останні 100 років підвищення температури спостерігалося по всій земній кулі. В майбутньому зміна клімату неминуче призведе до екстремальних наслідків. Особливо сильно спекотна погода позначиться на містах. Адже в містах дуже часто спостерігаються кліматичні труднощі.

Як зміняться міста через 30 років?

За прогнозами вчених до 2050 року середня температура в багатьох містах світу підніметься до 48 градусів за Цельсієм (до 120 за Фаренгейтом). Очевидно, спека погано відіб’ється на здоров’ї людей, про що експерти згадували вже не раз. Але давайте подивимося як міста і життя в них зміняться під впливом незвично високих температур.

Якщо не змінити склад сумішей, асфальт запікатиметься на сонці, в результаті чого вулиці, дороги і тротуари починають просто танути. Утворені чорні, липкі асфальтові калюжі можуть привести до того, що машини перестануть іздити, а пішоходи отримають серйозні опіки. Підсумком такої трансформації доріг стане тимчасова заборона на будь-яке пересування по трасах.

Повітря навколо аеропортів у багатьох американських і європейських містах через високу температуру втратить свою звичну щільність. У цих умовах літаки не зможуть розвивати більшу швидкість, необхідну для зльоту. Таким чином, всі авіаперельоти між цими континентами будуть зупинені.

Біда не обійде стороною і залізничні колії. Наземні металеві рейки почнуть згинатися. Через згинання та розширення шляхів всі поїзди на приміських рейках європейських країн припинять свій рух. А жителям Нью-Йорка доведеться забути навіть про метро – справа в тому, що підземка цього мегаполісу виробляє тепло цілий рік. Навіть сьогодні в спекотний день там буває важко дочекатися поїзда. Чи варто говорити, що при температурі +48 градусів за Цельсієм там буде справжнє пекло.

Якщо вам здалося, що транспортного колапсу більш ніж достатньо, поспішаємо вас розчарувати. Масові перебої в подачі електроенергії стануть повсюдними. Рекордно високе споживання призведе до того, що мільйони людей опиняться у вкрай скрутному становищі без світла. До того ж, неминуче зросте кількість смертельних випадків, так як спека негативно позначається на здоров’ї людей похилого віку та людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями. Не оминуть стороною перебої у системі зв’язку.

Підсумки глобального потепління

Як бачите, підвищення температури до 48С перетворить звичайне міське життя в мегаполісах в життя, яке ми бачили лише на телеекранах чи на сторінках фантастичних творів. Крім описаних вище проблем з електроенергією, транспортною і міською інфраструктурою, нас чекає підняття рівня моря, виснаження запасів прісної води, посуха і проблеми з вирощуванням багатьох культур, таких як кукурудза, рис і пшениця.

Якщо світові лідери не дослухаються до попереджень вчених і не вживуть заходів по зниженню викидів СО2 в атмосферу, саме таке майбутнє чекає на всіх нас.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ