Назвали наслідки підвищення глобальної температури на 2 градуси, все може піти під воду

З’явилася інформація щодо того, чим може загрожувати підвищення глобальної температури на 2 градуси.

Вся справа в тому, що через високу температуру, океанічні хвилі вздовж 50% берегових ліній по всьому світу стануть могутнішими і довшими. В результаті, це все призведе до того, що порушитися стабільність берегової лінії, від чого вже постраждають розташовані на ній різного роду споруди. Таку важливу заяву зробили вчені з Університету Санта-Круз.

Таким чином, згідно з дослідженнями, вже до кінця цього століття зростання рівня моря на 0,5 м, стане причиною затоплення 500 прибережних міст – це торкнеться 1,5 млрд людей у всьому світі. Внаслідок цих змін може повністю зникнути Кірібаті – країна в Тихому океані.

Прицьому, варто відзначити, що затоплення не єдина небезпека, яка може загрожувати населеним пунктам, які збудовані поблизу берегової лінії. Адже після проведення чергового дослідження, було встановлено, що підвищення рівня Світового океану також призведе до зміни розмірів хвиль на 50% площі берегових ліній.

Так, фахівці прорахували, що приблизно 5% світової берегової лінії знаходиться в зоні підвищеного ризику щодо збільшення висоти хвиль. В їх числі опинилися – узбережжя Австралії і ділянки тихоокеанського узбережжя Південної і Центральної Америки. Тим не менш, важливо і те, що зменшення висоти хвиль, яке є можливим для 15% узбереж, теж ймовірно може змінити прибережні системи.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ