На Хайнані знайшли 11 невідомих науці тропічних рослин

На острові Хайнань (південний Китай) виявили 11 видів тропічних рослин, раніше невідомих науці. Важливе відкриття було зроблено в гірських районах центральної частини острова співробітниками Китайської академії тропічних сільськогосподарських наук (CATAS), пишуть Діалоги.

П’ять видів відносяться до сімейства осокових, три – до орхідей, два – до перцевих, ще один – до хедіотісів, повідомляє прес-служба академії.

Хайнань вважається «генетичним банком природи» не тільки в Китаї, але і у всьому світі. Там спостерігається понад 4 000 видів судинних рослин, понад 2 500 лікарських і більше 20 рідкісних, що знаходяться під захистом на національному рівні. Дослідження флори острова почалися в 1993 році.

«В цілому ми ідентифікували 85 нових видів, 11 з яких були ендемічними в Хайнані і 11 – раніше невідомими в Китаї», – підкреслили співробітники CATAS.

Вчені мають намір продовжувати вивчення рослин і виявити їх можливі лікарські властивості. Крім того, вони планують створити на острові умови, оптимальні для збереження і примноження природних багатств.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ