У Швейцарії знайшли скарб римських монет з чистого срібла

У північно-західній частині Швейцарії археологи виявили скарб із майже 300 монет римського періоду. На місцезнаходження скарбів вченим вказали мешканці округи, повідомляють Діалоги з посиланням на The History Blog.

Монети були закопані в лісі, далеко від міської забудови. Вони лежали в землі, без будь-якої «упаковки» (горщика або шматка тканини), але, незважаючи на це, дуже добре збереглися.

Всього археологи нарахували 293 срібні динарії. Найдавніші були викарбувані за імператора Нерона (54-68 роки нашої ери), найпізніші – при Коммоді (181-182 роки).

Вчені припустили, що скарб був захований в кінці II століття нашої ери. Очевидно, його власник був багатою людиною – в той час 300 динаріїв становили піврічну платню легіонера. За словами фахівців, всі монети складаються з чистого срібла, а не зі сплавів, що підвищує цінність знахідки.

Нагадаємо, римські війська вперше вторглися на Швейцарське плато ще в 200-х роках до нашої ери, тоді там жили племена кельтів. Протягом декількох століть ці землі перетворилися в одну з провінцій Вічного міста і залишалися під його управлінням до III століття н. е.





ІНШІ НОВИНИ