Біля пірамід Гізи відкопали гранітну статую фараона Рамзеса Великого

Єгипетські археологи, які проводили розкопки біля підніжжя Великих пірамід Гізи, виявили унікальну статую фараона Рамзеса II. До теперішнього часу з-під землі звільнили верхню частину фігури з рожевого граніту, повідомляють Діалоги з посиланням на Міністерство старожитностей Єгипту.

Статуя Ка вважалася в Стародавньому Єгипті вмістилищем духу людини після її фізичної смерті. Відкриття визнали одним з найбільш незвичайних археологічних відкриттів.

«Це перша гранітна статуя Ка, яку нам вдалося знайти. Єдина статуя Ка, виявлена ​​раніше, була зроблена з дерева і належала одному з правителів XIII династії », – зазначив генеральний секретар Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Мустафа Вазирі.

Кам’яна фігура має 105 сантиметрів у висоту і 55 завширшки. Фараон Рамзес II зображений у перуці і короні зі знаком «Ка».

Рамзес II, також відомий як Рамзес Великий, був третім фараоном XIX династії. Він правив у 1279 – 1213 роках до нашої ери (дати приблизні). З його ім’ям пов’язують епоху найвищого розквіту єгипетської держави. Протягом більш ніж 60-річного правління фараон підкорив кілька народів, налагодив велику торгівлю з країнами Азії, заснував нову столицю (Пер-Рамсес) і повелів побудувати величезну кількість храмів. Ще за життя його зарахували до сонму богів, а культ Рамзеса продовжував процвітати в деяких районах Єгипту тисячу років після його смерті.





ІНШІ НОВИНИ