У Мексиці виявили павука, чия отрута розкладає людські тканини

У центральній Мексиці виявили раніше невідомий вид отруйних павуків. Його назвали Loxosceles tenochtitlan – на честь стародавньої столиці імперії ацтеків, повідомляють Діалоги з посиланням на The Daily Mail.

Членистоногі живуть в оселях людей, ховаючись в меблях, щілинах стін або між предметами. Там створюється комфортна для них температура і вологість. Фахівці попередили, що такі «сусіди» можуть стати причиною нещасного випадку.

Хоча Loxosceles tenochtitlan не рахується смертельно небезпечним, його отрута сильно зміцнилася. Всього один укус здатний викликати некроз тканин на площі до 40 сантиметрів. Як правило, вони уникають контакту з людьми, але можуть атакувати, якщо відчувають загрозу.

У природі такі павуки виконують важливу екологічну функцію, так як знищують комах-шкідників: тарганів, мух, борошнистих червців. Їхня батьківщина – долина Мехіко. Спочатку вчені сприйняли цих павуків за їх побратимів, Loxosceles misteca, яких могли ввезти в центр країни з штатів Морелос і Герреро разом з декоративними рослинами. Але дослідження показало, що це абсолютно новий вид.

«Павуки Loxosceles tenochtitlan володіють незвичайним темно-коричневим відтінком і мають візерунок на спині у вигляді дуже помітної скрипки», – пояснив учасник дослідження Алехандро Вальдес-Мондрагон.

Всього в світі відомо 140 різновидів Loxosceles (павуків-самітників). Близько 40 з них мешкають в Мексиці.

 





ІНШІ НОВИНИ