Печера з древніми зображеннями знайдена на півночі Синаю

У Єгипті археологи під час обстеження стародавньої печери на півночі Синайського півострова виявили зображення тварин і залишки круглих будівель, які колись складали, ймовірно, місцеве поселення.

Як повідомляє Ahram Online, печера знаходиться в районі Ваді Аль-Зульма. Її стіни всередині покриті сценами із зображеннями тварин. В основному це верблюди, олені, осли, мули і гірські козли.

Гравюри виконані в художньому стилі, який ніколи раніше на Синаї не зустрічався – вони рельєфні. Більш того, сюжети значно відрізняються від наскального живопису, виявленого в ході попередніх досліджень на півдні Синайського півострова.

“Дана печера є першою в своєму роді, виявленою в цьому районі”, – говорить Аймен Ашмаві з Міністерства у справах старожитностей Єгипту.

За словами глави дослідницької місії Хішама Хуссейна, малюнки ще потрібно датувати і каталогізувати. Цікаво, що приблизно в 200 метрах на північний захід від печери археологи виявили залишки круглих кам’яних будівель.

Ймовірно, в давнину тут розташовувалося поселення. Не виключено, що місцеві жителі були авторами знайдених наскальних гравюр, які вчені вже назвали видатними.

Це не перша важлива знахідка зроблена за останні дні в Єгипті. Нагадаємо, раніше археологічна місія міністерства у справах старожитностей при проведенні розкопок в місті Сакара виявила некрополь з добре збереженими саркофагами. У цьому похованні поряд з людьми були поховані священні тварини, включаючи дуже рідкісних.





ІНШІ НОВИНИ