Георадар показав археологам зникле місто Римської імперії

Археологи з Кембріджського і Гентського університетів склали карту зниклого міста, чиї руїни повністю зникли під землею. При цьому вони не проводили ніяких розкопок, а використовували георадар, повідомляє Antiquity.

Апарат сканує грунт і дозволяє розглянути контури похованих під ним будівель. Так вдалося виявити храм, ринок, громадські лазні і навіть міську каналізаційну систему.

Місто, яке досліджували вчені, називалося Фалерії Нові та розташовувалося в 50 кілометрах на північ від Риму. Його заснували в 214 році до нашої ери, а закинули в 700-му.

Нова технологія дозволила фахівцям дізнатися, як виглядало місто на різних етапах свого існування. Занурюючись на велику глибину, вони розглядали будови раннього періоду. Вище розташовувалися пізніші квартали.

Площа міста становила 30,5 га. Дослідження показали, що воно вирізнялося дуже незвичайним плануванням. Так, з півдня біля міської стіни був збудований великий відкритий басейн. На північній стороні розташовувалося спорудження, що найбільше нагадує пам’ятник.

Крім того, будівлі відрізнялися складною для свого часу архітектурою. Деякі з них автори наукової роботи так і не змогли ідентифікувати.





ІНШІ НОВИНИ