У Марокко розкопали знаряддя праці, виготовлені мільйон років тому

Міжнародна група археологів виявила під час розкопок в Касабланці (Марокко, Північно-Західна Африка) артефакти, вік яких досягає одного мільйона років. Це кам’яні знаряддя, виготовлені найдавнішими предками людей, повідомляє Archaeology & Arts.

Дослідження показали, що вироби належать до ашельської культури, яка виникла 1,76 млн років тому. Вважається, що її представники колись першими вийшли з Африки і вирушили опановувати інші землі.

Вчені звернули увагу, що крем’яні знаряддя виконані в невідомій раніше техніці. Вони були досить мініатюрними, найбільші не перевищували 6 см. Але в тому ж культурному шарі траплялися також масивні сокири і шматки каменю у вигляді сфер і півсфер.

Автори дослідження наголосили, що найдавніші люди могли робити досить складні інструменти і демонстрували високий для своєї епохи рівень розвитку. Так, вони вміли загострювати краї своїх знарядь, щоб тими були зручніше користуватися.

Ймовірно, представники ашельської культури могли освоїти більше навичок, ніж вважалося раніше, і більш успішно адаптуватися до нових умов.





ІНШІ НОВИНИ