У єгипетському некрополі знайшли схованку з 13 дерев’яними трунами

Незвичайний тайник, де знаходилися 13 дерев’яних трун, був виявлений в некрополі Саккара в Єгипті. Його вік оцінили в 2500 років, повідомляє Science Alert.

Вчені відзначили, що поховання залишилося недоторканим і нерозграбованим, і це надає йому особливу цінність. Труни збереглися так добре, що подекуди навіть проглядаються залишки первісного малюнка.

Вони лежали в шахті 11-метрової глибини, складені одна на одну. Археологи вважають, що в цій шахті є інші відсіки, ще невивчені. Там також можуть перебувати історичні артефакти.

На даний момент дослідження в шахті продовжаться. Учасники наукової групи розраховують знайти похоронні приналежності, які вкажуть на особистості похованих.

На думку вчених, протягом трьох тисяч років в Саккару звозили тіла з Мемфіса. Тут поховані багато високопоставлених дворян і чиновників; як правило, поруч з їх тілами знаходять вироби з дорогоцінних металів, прикраси, муміфіковані тварини. Недавні розкопки розкрили простіші поховання, ймовірно, людей із середнього або робочого класу.





ІНШІ НОВИНИ