На Троні Артура в Шотландії знайшли руїни 3000-річної фортеці

Археологи, що працюють на вершині Трону Артура в Единбурзі, виявили залишки стародавнього городища, яке, імовірно, датується 3000 роками назад. Трон Артура – назва гори, яка 350 мільйонів років тому була вершиною вулкана, повідомляє The Daily Mail.

Доісторичні стіни були побудовані вотадінами – кельтським плем’ям залізного віку, яке колись жило на південному сході Шотландії і північному сході Англії. Столицею їх держави вважався Східний Лотіан. Археологічні знахідки дозволяють припустити, що це плем’я потрапило під римський вплив і в кінцевому підсумку асимілювалося з навколишніми жителями.

Відзначається, що розкопки ведуться на північній стороні Трону Артура. Вдалося знайти залишки споруди, яку члени експедиції визнали укріпленим валом. Він сильно постраждав від ерозії, але ще не повністю зруйнувався.

Спочатку кам’яні стіни досягали 5,4 метрів в ширину і 1,4 у висоту. Вони блокували підхід до однієї сторони піку, тоді як іншу захищали стрімкі скелі. Частину землі, очевидно, відвели під сільське господарство.

На даний момент археологи прорили три траншеї на місці історичного поселення і продовжують аналізувати знахідки. Вони сподіваються отримати більш повну картину про життя і розвиток цього місця протягом сотень і тисяч років.

Цікаво, що Трон Артура отримав свою назву від народної казки, яка говорить, що міфічний король Артур похований в скляній труні в самому серці гори.





ІНШІ НОВИНИ