Вчені розповіли, де на Землі знаходився стародавній рай

Група фахівців вважає, що раєм на Землі для найперших людей могла бути Палео-Агуальска рівнина в Південній Африці. Вчені заявили, що предки людей могли проживати в цьому районі приблизно 170000 років тому. Втім, фахівці нагадали, що цей район тисячі років назад занурився під воду, вивчити його практично неможливо, проте дослідники припускають, що в підводних печерах можуть бути докази життя стародавніх людей в цій місцевості.

На це вказує цілий комплекс чинників – наприклад, результати аналізу останків тварин, що колись мешкали тут. Аналіз емалі зубів антилоп показав, що тварини жили тут протягом довгого часу без міграцій. Це означає, що тварини ні в чому не мали потреби, пояснили фахівці. За їх словами, стародавні люди могли дуже багато кочувати, але рівнина в Південній Африці могла бути обрана ними як ідеальне місце під час міжльодовикового періоду.

Під час тривалого дослідження вчені припустили, що саме в цьому регіоні перебувало дуже багато печер, що ідеально підходять для життя. Також на території Стародавньої Африки не було ніяких проблем з полюванням на тварин і з рослинністю. Такі умови можна вважати справжнім раєм для стародавньої людини. Крім того, в цій місцевості був практично ідеальний клімат, причому він не змінювався цілий рік.





ІНШІ НОВИНИ