Африка розколеться на дві частини і з’явиться океан: вчені виступили з несподіваним прогнозом

Журналісти телеканалу NBC News прокоментували останні заяви вчених, які стверджують, що через кілька мільйонів років в Східній Африці з’явиться тектонічний розлом, який призведе до розколу величезного материка.

Фахівці пояснили, що це місце знаходиться на стику відразу трьох тектонічних плит , які вже зараз почали віддалятися одна від одної, про що свідчать величезні тріщини. Ще 15 років тому дослідники виявили в Африці тріщину, протяжність якої сягала 50 км. Як вважають вчені, з роками ця тріщина рекордно збільшиться в розмірах, що і призведе до розлому континенту. За словами британського професора Крістофера Мура, такий процес буде на Землі одиничним в найближчі кілька мільйонів років.

Згідно з його прогнозом, з часом континентальний рифт перетвориться в океанічний, і Африку, що розкололася, буде розділяти абсолютно новий океан, однак наступні покоління людей ще не зможуть спостерігати за цим процесом, оскільки він буде дуже довгим. Потрібно відзначити, що багато вчених вже висловлювали свою стурбованість через величезні тріщини в Східній Африці. Вони вважають, що на формування нових двох континентів піде кілька мільйонів років.





ІНШІ НОВИНИ