Вчений: клімат Землі циклічний – наближається льодовиковий період

14 січня 2021 року було опубліковане інтерв’ю зі всесвітньо відомим вченим-геологом професором Яном Плімером, яке стало відповіддю на дослідження Кардіфського університету, в якому говорилося, що танення айсбергів в Антарктиці може фактично викликати льодовиковий період.

«Відбуваються цикли», – каже професор Плімер. «Це нормально – мати цикли … ми наближаємося до кінця теплого періоду. Пік тепла був близько 5000 років тому, і ми рухаємося до наступного неминучого – льодовикового періоду».

«Тепер, я знаю, що це буде у вівторок, я просто не знаю, в якій вівторок».

«Для вас думка, що ви дійсно можете контролювати те, що відбувається на планеті, означає, що у вас є его, непорівнянне з вашим знанням».

Кожен льодовиковий період починався, коли у нас в атмосфері було більше CO2, ніж зараз.

А як щодо двоокису вуглецю?

За словами Плімера, у нас було шість великих льодовикових періодів, що перемежовуються потеплінням, і «кожен льодовиковий період починався, коли в атмосфері було більше вуглекислого газу, ніж зараз».

Коли справа доходить до сьогоднішнього тепла, «використання слова «безпрецедентний» означає, що ви викреслили історію і геологію зі своїх знань».

«А використання слова «надзвичайна ситуація з кліматом» означає, що ви абсолютно нічого не знаєте про минуле».

«Безпрецедентний зараз означає, що цього не відбувалося в останні 20 років замість останніх 5 000 або 6 000 років», – каже вчений.





ІНШІ НОВИНИ