Вчені НАСА попередили про наближення до Землі небезпечного астероїда

21 березня 2021 року повз Землю на небезпечній відстані пронесеться астероїд. Таку інформацію надали співробітники американського космічного агентства НАСА. Вони відзначили, що розмір цього астероїда перевищує 1 км, і в даний час він рухається зі швидкістю 34 кілометрів на секунду.

Фахівці НАСА включили цей об’єкт в список потенційно небезпечних для Землі астероїдів і підкреслили, що він пролетить повз нашу планету на відстані близько 2 млн км, а це приблизно в 5 разів більше, ніж дистанція від Землі до Місяця. Астероїд 2001 FO32 в NASA віднесли до категорії потенційно небезпечних. Американські вчені порадили не панікувати, оскільки шанси на те, що астероїд зіткнеться із Землею, близькі до нуля, але в той же час вони відзначають, що в деяких випадках такі космічні об’єкти можуть змінювати траєкторію польоту.

Зокрема, на це може вплинути відразу кілька факторів, одним з яких є гравітаційне залучення інших космічних об’єктів в Сонячній системі. Нагадаємо, що минулого тижня на мінімальній відстані від Землі пролетіли відразу три астероїда, про що також повідомляли співробітники НАСА.





ІНШІ НОВИНИ