Вчені знайшли на Марсі придатні для життя умови

Група астробіологів встановила, що надра Червоної планети можуть підтримувати життя на рівні мікробів, які отримують всі необхідні речовини. Такі висновки вчені зробили після вивчення хімічного складу метеоритів, які раніше відірвалися від поверхні Марса і пізніше потрапили на Землю.

Астробіологи стверджують, що знайдені породи при контакті з рідкою водою виробляють важливі з’єднання для життєдіяльності мікроорганізмів, більше того, ці породи дуже схожі на земні, з чого випливає, що велика частина надр Червоної планети потенційно придатна для життя деяких істот. Дослідники пояснили, що в метеоритах також можна виявити радіоактивні елементи на зразок калію і урану, а також сульфідні матеріали. Їх можна перетворити в сульфати. Також метеорити можуть містити породи з пористим простором, який вловлює воду.

За словами фахівців, результати їх нового дослідження ще раз підтвердили, що на Марсі можуть існувати деякі форми життя. Більше того, вони не виключили, що на Червоній планеті можна знайти придатні умови для життя людини. Вони нагадали, що в далекому минулому на Марсі було дуже багато води, і не виключено, що під поверхнею цієї планети могли зберегтися джерела.





ІНШІ НОВИНИ