Вчені зафіксували абсолютний рекорд ультрафіолетового випромінювання в одній із країн

Співробітники метеорологічного бюро зафіксували абсолютний рекорд ультрафіолетового випромінювання у столиці Болівії. Метеорологи розповіли, що останні кілька днів на території Болівії встановилася аномальна спека.

У результаті рівень ультрафіолетового випромінювання перевищив 21 бал за шкалою з максимальним значенням 20 балів. Як заявили вчені, рекордні температури та ультрафіолетове випромінювання у ці дні спостерігаються у місті Ла-Пас. При цьому фахівці нагадали, що згідно з висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я ультрафіолетове випромінювання вище 11 балів вважається екстремальним і несе величезну загрозу здоров’ю. У такі дні навіть здоровим людям не рекомендується перебувати на сонці.

Якщо говорити про високогірне місто Ла-Пас у Болівії, то там завжди спостерігається високий рівень ультрафіолетового випромінювання, і часто вчені фіксують до 17 балів, проте показники останніх днів дуже стурбували дослідників. Справа в тому, що у Болівії встановилася абсолютна ясна погода і протягом дня сонце взагалі не заходить за хмари. Вчені пов’язали це з процесом кліматичних змін. “Наші дослідження підтвердили, що сезон дощів може принести таку ж кількість опадів, як зазвичай, але він став коротшим”, – попередили метеорологи.





ІНШІ НОВИНИ