Біологи зняли на відео «інопланетну» рибу з напівпрозорою головою

Опістопроктові – сімейство глибоководних риб, які виглядають як інопланетяни! У них напівпрозорі голови і дивні очі, що світяться.

Вперше риба цієї родини була помічена в 1939 році. З того часу вченим не так часто вдавалося на неї подивитися

Вченим рідко вдається відобразити на відео представників цього сімейства. Цього разу удача посміхнулася Науково-дослідному інституту акваріуму Монтерей-Бей (MBARI), працівники якого зняли тварину за допомогою свого транспортного засобу з дистанційним керуванням (ROV).

«Дистанційно керовані транспортні засоби MBARI Ventana і Doc Ricketts занурювалися близько 5600 разів і записали більше 27 600 годин відео але з опістопроктовою рибою ми зіткнулися лише вдев’яте», – йдеться в описі відео.

У невловимої риби є два невеликі заглиблення в місці, де зазвичай знаходяться очі але, насправді, її очі являють собою дві зелені кулі, що світяться, «за обличчям».

Таке положення очей дозволяє істоті стежити за тим, що відбувається вгорі, де і живе її їжа. На думку біологів-еволюціоністів, у риби розвинувся надзвичайно потужний зір внаслідок суворих умов, у яких вона живе, куди не проникає сонячне світло.





ІНШІ НОВИНИ